Inici   General   Comunicat Enterovirus Escola Can Rull

Comunicat Enterovirus Escola Can Rull

Benvolgudes famílies,

Davant la creixent alarma social que s’està creant entorn del tema del “ENTEROVIRUS”, volem informar des de la Direcció del centre, que a data d’avui no tenim coneixement que s’hagi produït cap cas confirmat oficialment a la nostra escola.

En el moment que aquest fet s’arribés a produir, informaríem a les famílies com és degut i seguiríem els procediments establerts pel Departament d’Ensenyament pel que fa a salut i sanitat.

Us adjuntem la notificació sobre l’Enterovirus que hem rebut per part del Departament d’Ensenyament.

ENTEROVIRUS

DESCRIPCIÓ

Els enterovirus són un gènere de virus ARN que circulen àmpliament a la població i afecten milions de persones en tot el món cada any. Aquest gènere inclou més de 100 serotips diferents i són responsables de quadres diversos, comuns en la població infantil.

Majoritàriament produeixen quadres lleus i auto limitats i sovint les infeccions són simptomàtiques.

Les infeccions per enterovirus es transmeten fonamentalment per via fecal-oral i respiratòria i predominen durant l’estiu i la tardor. Les persones amb infeccions asimptomàtiques també poden excretar el virus.

SÍMPTOMES

Aquests virus causen de forma freqüent una malaltia febril inespecífica lleu i auto limitada, produint sovint infeccions asimptomàtiques.

Els símptomes dels quadres que ocasionen més freqüentment poden incloure:

  • febre
  • secreció nasal, esternuts, tos
  • erupcions a la pell
  • butllofes a la boca
  • malestar general i dolors musculars

Altres quadres que poden causar són: faringitis, símptomes gastrointestinals i meningitis asèptica. En ocasions, s’ha observat l’aparició de quadres neurològics més greus.

TRACTAMENT

Les persones amb malaltia lleu causada per enterovirus normalment només necessiten tractament dels símptomes. Generalment, es recuperen completament. No obstant això, algunes malalties causades per enterovirus poden requerir hospitalització i administració del tractament recomanat en cada cas.

MESURES DE PREVENCIÓ I CONTROL D’ENTEROVIRUS

És d’especial rellevància el manteniment de mesures higièniques estrictes, amb especial atenció al rentat de mans e higiene dels nens i altres persones infectades i els seus convivents.

  • Rentar freqüentment les mans amb aigua i sabó o solucions alcohòliques, especialment després d’anar al lavabo i canviar bolquers.
  • Evitar contacte estret amb persones infectades.
  • Evitar la transmissió respiratòria cobrint-se en tossir o esternudar amb un mocador d’un sol ús o la part interna del colze, no amb les mans.
  • Netejar i desinfectar freqüentment les superfícies que puguin haver estat contaminades.
  • Romandre a casa durant la malaltia i evitar que els nens malalts assisteixin a l’escola.

ON ADREÇAR-VOS

061 CatSalut Respon (les 24 hores, tots els dies).

La DireccióDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Codi Anti-SPAM * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.