Inici   General   Polls: consells per evitar-los i eliminar-los

Polls: consells per evitar-los i eliminar-los

La tornada a l’escola pot provocar també el retorn d’ uns petits inconvenients que ens porten de cap quan els descobrim: Son els polls.

Els polls no volen, però es transmeten de cap a cap o mitjançant gorros, bufandes. Per tant, sembla inevitable el contagi, ja que no podem controlar als nostres fills 24 hores al dia i en els jocs infantils és habitual estar al costat d’altres nens  per a  realitzar activitats.

Tot i així  podem fer tot el possible per a  prevenir-los.

1.- Cabell curt o recollit: Als polls els agrada un entorn càlid  i es solen acomodar especialment a la zona del clatell o darrera les orelles.
2.- Qüestió de Ph: Dintre de la mateixa família o en el mateix cercle d’amics podem veure alguns nens que semblen atraure als polls i d’altres que mai n’han tingut. Sembla ser  que es tracta d’una qüestió d’acidesa  en el ph de la pell. A major acidesa, menys polls. Així, podem intentar incrementar l’ acidesa del ph  utilitzant vinagre o suc de llimona després de rentar el cabell.
3.- Locions preventives: Existeixen productes comercials de venda a les farmàcies per a prevenir els polls.4.- Revisions periòdiques: És imprescindible que setmanalment  o cada quinze dies revisem els caps dels nostres fills.
5.- Vigilar  la roba i els gorros: S’ha de  mantenir una bona higiene dels gorros i bufandes rentant-los amb aigua calenta.

Si amb  tot això no aconseguim evitar l’aparició dels polls hem de  seguir altres  pasos per a eliminar-los:
1.- Tractament: Existeixen nombrosos tractaments que es venen a les farmàcies i herboristeries. També poden utilitzar-se mètodes casolans, com vinagre
2.- Llemenera: Una vegada s’ha utilitzat el tractament escollit cal utilitzar les pintes específiques que arrosseguen les llémenes i els polls. És una feina que hay que s’ha de fer amb paciència ja que qualsevol  llémena que quedi viva iniciarà de nou la infecció.
3.- Revisió: Els dies següents cal anar revisant el cabell amb la pinta específica i repetir el tractament si així ho especifica el producte.
4.- Ungles ben netes: És imprescindible per a evitar les possibles infeccions de les petites ferides que es poden produir els nens al gratar-se.
5.- Avisar a l’escola: Els polls no són símptoma de falta de higiene. Es tracta d’un paràsit que viu en els humans. Haurem d’avisar a l’escola per a que es pugui posar en alerta a la resta de nens i puguin  revisar els caps i  així acabar amb la plaga el més aviat  possible i procurar que els nens no vinguin a l’escola fins que no hagi fet el tractament corresponent.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.


Codi Anti-SPAM * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.